Tuesday, May 16, 2023

Rekaan Dalaman Ruang Dapur di Rumah Selangorku.

Alhamdulillah siap juga dapur rumah sahabat baik UIA di Residensi Idaman Selangorku di Cyber Valley, Cyberjaya.Inilah dapur pertama kami buat untuk kediaman jenis Rumah Selangorku. Selalunya kami tak ambil projek Interior Design kos di bawah 30K. Tapi sebab kawan baik kami buat juga demi memastikan ada orang monitor site & progress projek berjalan lancar.

1. Contractor - Plaster ceiling & plumbing works.
2. Electrician - New plug points & lighting.
3. Carpenter - Kitchen Cabinet
4. Quartz stone supplier & installer.

The kitchen design looks simple but it's actually involved 4 different sub-cons.


*Dapur kecil pun kena buat 3D Visual supaya client dapat visualize 'rupa' dapur*

*Detail drawings untuk rujukan sub-contractors*

*Hasil 75% sama macam 3D*

Bila melibatkan ramai kontraktor, kos buat dapur ni mestilah lebih daripada 15K. Dapur kami design tak full height (8 kaki), jadi kami tutup bahagian atas dengan plaster ceiling.

Kami juga perlu tarik point lampu baru dari DB Box & tambah plug point yang asalnya 2 jadi 7 points. Satu lagi disebabkan dapur hanya ada satu lampu, kami tambah T5 lightings di atas ceiling supaya dapur lebih terang & lebih berseri. Gitu.Kami faham kebanyakan orang tak mampu nak buat dapur dengan kos yang tinggi, tapi sekurang-kurangnya ada kualiti & kemas. Tambahan, banyak kilang kabinet yang menawarkan harga murah tapi selalunya harga hanya melibatkan kos KABINET. BUKAN KESELURUHAN RUANG DAPUR.
Jadi Insya-Allah lepas ni kami bercadang untuk tawarkan servis buat dapur dengan design basic & harga yang mampu milik. Syaratnya, client kena follow design yang kami bagi supaya fit with their budget.Sekali lagi, terima kasih kepada sahabat baik saya yang percayakan kami untuk buat dapur rumah beliau ni. Diharap beliau berpuas hati dengan hasil kerja kami & boleh tolong bagi Google review yang best di profile Ilusi HafiEzd Design. 


Hubungi Ilusi Hafiezd Design melalui emel untuk mendapatkan khidmat nasihat percuma tentang Reka Bentuk Hiasan dalaman:
ilusihafiezd@gmail.com

Whatsapp:

wa.me/60122496649

Follow INSTAGRAM kami:
www.instagram.com/ilusihafiezd
LIKES 
Facebook Ilusi HafiEzd Design untuk lebih Tips Hiasan dalaman!No comments:

Post a Comment

Oh,anda sangat comel bila anda tinggalkan pesanan!