Wednesday, February 9, 2011

Demi Masa: Mari Beli Jam!


Demi masa!
Sesungguhnya manusia dalam kerugian,
Kecuali orang-orang yang percaya, dan membuat kerja-kerja kebaikan,
dan saling berwasiat pada yang benar, dan saling berwasiat untuk bersabar.
(103:1-3)

Masa yang kita ada kadangkala tak pernah cukup. Duduk kat opis hari-hari 8 jam. Tapi bila kerja dah *urgent*, barulah sibuk kata masa tak cukup nak siap kerja! Astagfirullah. Maafkan saya. Tapi hari ni macam semangat nak bekerja kurang. Tengok masa di jam dinding lagi 2 jam setengah baru balik. Jadi sementara aku modelling 3D ni aku terfikir nak kongsi design jam untuk tatapan pembaca blog ni.


*Jam Matematik. Siapa yang lupa rumus boleh tengok sini.*


*CUT! - Kata Tuan Director. Dah berapa jam shooting hari ni? (Clapperboard Clock)*

*Jam Pelangi*

*Lunchbreak Clock!*


*Jam bola? Tak tahu macam mana bola tu gerak.*


*Bangun pagi bukan timbang berat ok, tapi tengok jam dulu!*



*Jam Rama-rama. Adikku Anita mesti suka*

*Sangat suka jam ni! Ada frame gambar*


*Jam Digital & Rak Buku*

*Jap lagi ada burung keluar pada pukul 3*

*Gabungan Jam Analog dan Jam Digital*

*Ok. Jam ni cantik sebab dia warna... ^_^*

*Jam Dinding dalam dinding?*

*Ni ranting pokok mana dibuat jam ni?*

*Jam kunci*

*Smart ok Jam ni.*

*Jam Digital era baru*

*Tengok jam sambil sangkut baju!*

Gunakanlah masa anda sebaik-baiknya. Jangan menyesal kalau masa kita kat bumi ni rtak cukup nanti! (Pesanan untuk diri sendiri! Aku patut guna masa ni buat 3D, tapi kemalasan membuatkan semuanya terbantut. Adeh.) 


Sabda Rasulullah s.a.w “Gunakanlah 5 perkara sebelum datang 5 perkara iaitu masa muda sebelum tua,sihat sebelum sakit,kaya sebelum miskin,lapang sebelum sempit dan hidup sebelum mati” (Hadis Riwayat Al-Hakim & Al-Baihaqi)


P/s: Tahu tak apa beza jam analog dan digital? Tak tahu, sila klik sini!

15 comments:

  1. akak!!!!!!!!!!
    wujud ke jam nie.........nak.....nak.........nak jugak

    ReplyDelete
  2. mak aihhhh !! sume unik giler..xde sape ke nak bg kat dla??anyone?anyone? no one..

    ReplyDelete
  3. wow..
    mmg smart r style jam2 nih~
    RARE plak tu~
    ktna nk cari nih?? hehe~

    ReplyDelete
  4. @Nita
    Pergila buat kat workshop Kaed tu satu pakai molding apa2..haha

    @d_La
    nak tunggu org bg,sila request time anda nak kahwin k..haha

    @SHaRKFiQ SSM
    ada..kat oversea..Malaysia ada gak kot..tp customize design camni mahal..

    ReplyDelete
  5. @nelly
    Thanks..bukan I yg design pun..hoho

    ReplyDelete
  6. hidup sy perlukan jam.hehe. cantiknya jam. baru bersemangat lalui hari2 kemudian :)

    ReplyDelete
  7. @Mohamadazhan hjDesa
    heh..ni msti spesis slalu tgk jam (tak sbr nak blk..huhu)sy pkai jam tangan waktu tdo..^_^

    ReplyDelete
  8. jam pelangi n jam rama2 tu cantik.=)

    ReplyDelete
  9. @miszlullaby
    Jam tu boleh ditempah.hihi

    ReplyDelete

Oh,anda sangat comel bila anda tinggalkan pesanan!