Tuesday, February 15, 2011

Contest "Owh, So Wonderful!" by Sophie Al-Yahya




Ini adalah kali pertama saya join contest blog. Saya memang susah nak join contest macam ni sebab bekerja sepenuh masa dan agak serabut dengan kerja sejak akhir-akhir ini. Huhu. Tapi demi Cik Sophie Al-Yahya yang baik hati dan selalu datang blog ini, kutunaikan juga kewajipan join contest Sophie.


Tarikh tutup contest Cik Sophie ialah pada 20 Februari 2011. Bermakna tinggal 5 hari je lagi. Maafkan saya Sophie kerana menangguhkan entri ini. (sebenarnya saja je, nak tengok entri pesaing-pesaing yang lain. Ewah..) Info lebih detail tentang contest ni, sila klik Blog Sophie ok.


Apa yang wonderful sangat pasal gambar ni? Oh, bukan sebab gambar ni diambil masa birthday saya hari tu. Bukan juga sebab encik yang ambil gambar ini wonderful orangnya. Tapi sebab dapat main layang-layang setelah berapa tahun tak main!

Apa yang tersirat di balik gambar ini ialah kegembiraan yang tak terkata sebab dapat buat benda yang kita dah lama tak buat dan kita tinggalkan pada zaman kanak-kanak. Bila main tu, kita dah tak peduli nak lari sana-sini, layang-layang tak tinggi (serius sini layang-layang semua terbang tinggi, sebab angin kuat dan nasib diri sendiri tak terbang. Haha. Bajet *ringan*) dan tak fikir dah mimik muka kita kat tengah-tengah padang tu rupa apa. Haha. Seronok dan *wonderful* nya jadi budak-budak sekejap.

Terus-terang masa main layang-layang kat Taman Metropolitan Kepong ni memang teringat sangat kat Sophie. Sebab? Sebab dalam entri Sophie - pasal layang-layang bernama Juliet Sophie kata tak pernah main layang-layang kan? So dalam entri ni juga saya menjemput Sophie bermain layang-layang dan *dating* dengan saya. Sudikah kamu? Please set the date, Ahad bila-bila. Sebab hari lain kerja. =( Kita pergi main layang-layang nak Sophie? (Tiada unsur membodek juri di sini. Just a friendly invitation. Huhu)


Jadi dengan berbesar hati saya tag mereka di bawah yang juga rajin datang blog ni. Terima kasih.


18 comments:

  1. noted. Thanks for joining & good luck!!!

    Wow, seriously nak ajak sy?? memang berminat sgt kak aira!! main layang2.. T_T huwaaaa bestnyeeeee...

    ReplyDelete
  2. @khairul hisyam
    oh!wonderful!thnks ^_^

    ReplyDelete
  3. @SophiE!
    Marilah..mari jom p main layang2...best woo..

    ReplyDelete
  4. wahhhhh..sgt wonderful la dezr..siyes lama giler x main lyg2 ni...huhu..gd luck taw ^__^

    ReplyDelete
  5. @dla
    thnks..dla moh la dtg kl..kita date main layang2..hoho

    ReplyDelete
  6. Wahhh dah join gak ehek. Gudluck awak! XD

    ReplyDelete
  7. @Faizal n Fashitah

    Thnks..Gutluck to u too..^_^

    ReplyDelete
  8. @Mr. Swift
    oh..silalah join..Thanks comment..

    ReplyDelete
  9. waaahhh wonderfulnyer.....kite pon msuk.aah tergugat la ada pesaing mcm ni.hehe
    btw, nk main lyg2 lg x??? n dpt duit!!!!!
    jom ahh join KITE FEST kat UIA. =)
    http://kefarteenan.blogspot.com/2011/02/jom-main-layang-layang.html

    ReplyDelete
  10. hehehehe kene tag...........................esok nak wat! nak masukkan gambar butterfly! yeay! tq kak!

    p/s:hehe nga cuti sem.hehehe

    ReplyDelete

Oh,anda sangat comel bila anda tinggalkan pesanan!