Thursday, April 14, 2011

PENYAKIT & PERINGATAN


PERINGATAN buat diri sendiri dan orang-orang yang melintas dan membaca blog ini.



Penyakit ILMU ialah LUPA.


Penyakit CANTIK ialah RIAK.


Penyakit IMAN ialah KUFUR.


Penyakit MASA ialah TANGGUH.


Penyakit SANJUNGAN ialah LUPA DIRI.

P/s: Bertanya kepada diri sendiri, mengapa menulis blog? Adakah kerana sanjungan? Adakah kerana mengejar jumlah pembaca? Adakah kerana mendambakan *trafik blog* dan duit Nuffnang yang tinggi? Atau... Kembali ke fitrah asal. Menulis dengan niat ikhlas untuk berkongsi.?

12 comments:

  1. bagi gua..
    gua menulis untuk gua..
    saja lepas masa lapang..
    pasal duit trafic ke.. gua dah jarang blogwalking..

    gua harap yg suka je skrg..
    so gua suka-suka jela ada belog..
    kah kah kah

    ReplyDelete
  2. oh! saya memang comel. wink!
    innamal a'malu bin niat.
    yg penting adalah niat yg ikhlas..
    teruskanlah berblog. aku suke baca sebab kdg2 terselit nama aku jg kt blog ko ni hihi

    ReplyDelete
  3. betul-betul, walaupun kata-kata simple tapi tajam =.=

    ReplyDelete
  4. @Bact
    Bagusla hang pk camtu.sbb suka2 tanpa mengharapkan balasan yang lain2 tu.aku blogwalking kat blog yg nak dibaca je..kot

    ReplyDelete
  5. @Lyn
    nama ko bukan terselit kat blog je.nama ko mmg dah tertulis kat dlm hidup aku..=P

    ReplyDelete
  6. @KHRLHSYM
    takde niat nak tujukan kat sapa2.peringatan utk dri sndri semestinya.^_~

    ReplyDelete
  7. kak aira!! suke lah entri ni!
    paling suka yang penyakit cantik ialah riak.
    mintak dijauhkan..

    =)

    lama tak singgah sini.huhu..dah jarang sempat BW.

    ReplyDelete
  8. perghhh..dla suka gila entry ni..kalau dla buat blog sbb nak share apa yg dla buat dan bg sikit2 informasi apa yg dla tahu kat pembaca..kalau psl trafik serius xde pun, tgk entry dla pun sume biasa2 je kan..duit nuffnang tu lg la..tu smpingan yg langsung x byk sen pun masuk..kalo ada rezeki adalah..kalo xde watpe nk sedih2 lak kan..

    semoga niat kita semua betul..Amin...

    ReplyDelete
  9. @Sophie
    Thanks kerana melintas di sini.Betul.Minta dijauhkan daripada semua yang buruk tu.Insya-Allah.amin~

    ReplyDelete
  10. @Dla
    Bagusla kalau niat nak tulis blog sbb nak kongsi idea,info n ilmu.Semoga Allah s.w.t. pelihara kita daripada sikap yang tak baik.insya-Allah.amin~ ^_^

    ReplyDelete

Oh,anda sangat comel bila anda tinggalkan pesanan!