Tuesday, July 26, 2016

Dapur Designer


Alhamdulillah dah siap renovation untuk rumah mak di Shah Alam. Terutama renovasi dapur baru!
Walaupun buat dapur untuk rumah mak sendiri, kami masih mengekalkan ciri-ciri *designer kitchen* untuk design dapur di Dry Kitchen dan Wet Kitchen. Nak tau apa perbezaan Designer Kitchen dengan *typical kitchen*?


1. Instead of using concrete table top (usually proposed by contractor), we are using QUARTZ Stone table top. Daya ketahanan sama, kos berbeza dan semestinya Quartz stone lagi cantik. Hehe.

2. Walaupun menggunakan material Melamine untuk pintu kabinet, bucu melamine dibalut ABS edging yang kemas berbanding aluminium edging. Selain itu, kami juga tak suka handle jadi kami sorok handle dengan memotong 45 darjah bucu panel melamine.

Bucu Melamine dipotong 45 darjah

3. Designer Kitchen must be equipped with Kitchen Accessories! Alhamdulillah boss sudi sponsor aksesori untuk Tall Unit - Tandem Pull-out Basket, Pull-out basket & Dishrack. Semua aksesori ni anda boleh beli dari GLANZ . Barulah dapur nampak *grand*! 






😁
Kadang-kadang orang tak faham kenapa perlunya berhabis duit buat kabinet pasang siap (baik beli IKEA je? LOL). Tapi sebenarnya kabinet dapur pasang siap ni adalah salah satu pelaburan penting bila beli / renovate rumah. Nak masak, nak simpan barang dan jaga kebersihan rumah kenalah ada tempat simpan barang yang bersih kan? Tambahan kabinet dapur pasang siap lagi tahan lama berbanding kabinet biasa.

Jika ada pertanyaan tentang kabinet dapur boleh email ke email: ilusihafiezd@gmail.com. Kita tolong bagi tips apa yang termampu. Tapi nak bagi diskaun harga tu bukan kerja kita ya. Sebab kita designer, bukan tukang buat kabinet. 
😂

No comments:

Post a Comment

Oh,anda sangat comel bila anda tinggalkan pesanan!