Thursday, February 4, 2010

Ikhlas & Minat ♥♥


aku stil kat opis ni..tgu render 3d...setelah beberapa hari tak sntuh 3d ni...sbb bini bos nak aku explore software 20-20 design tu..tapi aku blur..tak phm apakah cara2 nak nak guna?move pun payah...jd ngan braninya,james bg tepon,aku call bini bos..sorry,i tak reti guna..but i promise to complete the 3d by sunday..insya-Allah...

alhamdulillah...skrg ni render...okla skit...sbb setting lighting dah ada...tgal msuk cabinet,letak material..okla kot...berbanding nak explore lighting b4 ni..adui...ssh bangat...

sbnrnya tajuk 'ikhlas & minat' itu adalah kata2 seorg kawan bernama *Nik*...mmg kredit to him coz dia tlg aku jd *positif* dgn kerja yg aku ada sekarang slps adala...sorg ni..yg menggoyahkan *perasaan* suka aku kerja kat AVL ni...

mungkin apa yg dia ckp tu,dr perspektif dia...aku taknakla salahkan dia 100%...tapi dia tak patut cuba terus *bg cerita* kat aku ttg negative kerja kat sini...nik bg nasihat kat aku..tny 1 persatu ttg perasaan aku kat bos...mmg so far,aku sng gakla ngan dia...satu bnda yg bos ni ada,takde kat bos2 aku sblm ni ialah...bos tak kesah aku nak balik kul brapa,lunch kul brapa...berbanding bos2 sblm ni...plg aku takleh lupa,kul 10mlm,dia msih nak bg kerja baru kat aku...(nmpak sgt tak kasi balik...mcm....erk..)

kata2 nik lagi...jgn terlalu byk fikir...sbb bila aku asyik pk negatif...makanya kerjapun serabut...jd aku positivela ni..buat 3d dgn bahagianya...design...design..dan design...

tapi mlm td aku goyah lg...bila org tu nak tunjukla..dia kerja 5hr...yela..aku kerja 6hr..full day plak tu..adui...erm...aku redha jerla...aina plak tlg positifkan aku..company ni tak byr epf je...tu mslh dia sbb kn tgu 3bln confirm bru dia nak byr...(sbb b4 ni,org kerja tak smpai 3bln dah chow..uiks-cth: *org itu*)

dan kemudian..hafizku yg baik hati trus mpositifkan aku dgn kata2-"dlu awak kn mrh ngan 10 org, sekarang awak kn mrh skit ngan seorg (bini bos mrh sbb aku tak buat kitchen guna bnda tu...tapi dah okla skrg)...awak kn bersyukur...leh lunch bila2 ms...bla..bla..bla..." Heh,byk gak dia ckp...aku dgr jerla...

jadi,dgn Ikhlas dan minat kerja sbgai interior designer....aku nak bersungguh2la kerja kat sini...mungkin aku tak byk bljr...mungkin gak aku akan bljr byk bnda pd ms depan...semua tu,Allah swt yg lagi tahu...

ok..render sudah siap...mari lihat hasilnya....




ok tak?huhu...okla..mau pulang..esok smbg...apa2 nak komen..silakan...saya suka jadi ♥Interior Designer♥

*wink*

1 comment:

  1. boleh minta cadangan untuk design butik pengantin?

    ReplyDelete

Oh,anda sangat comel bila anda tinggalkan pesanan!