Friday, September 28, 2018

Projek Reka Bentuk Dalaman & Dekorasi - Bandar Tun Hussein Onn, Cheras


Assalamualaikum & salam sejahtera kepada pembaca blog AiraniEz's Life.

Kali ini kami nak kongsi satu lagi projek reka bentuk dalaman dan dekorasi yang kami berjaya siapkan untuk rumah pelanggan kami di Bandar Tun Hussein Onn, Cheras. Projek hiasan dalaman untuk rumah ini sangat menarik kerana selain membuat kabinet, kami juga turut deko 3 ruang dalam rumah tersebut iaitu Ruang Tamu, Ruang Belajar dan Ruang Solat serta Bilik Tidur Utama.

Pada asalnya, pelanggan hanya mahu buat kombinasi kabinet buku bersama meja belajar dan kabinet TV di dalam bilik. Beliau juga berminat nak pasang wallpaper dan vinyl flooring di tingkat dua rumah.

*Pemasangan Vinyl Flooring di Bilik Tidur Utama*

*Pemasangan Kabinet Buku & Meja Belajar*

Namun seterusnya beliau meminta kami membuat kabinet dapur atau tall unit cabinet di ruang dapur. Kabinet ini juga dilengkapi beberapa aksesori dapur dengan design terkini dan praktikal.

*Kabinet Dapur dengan Pull-out Basket*

*Kabinet Dapur dengan Aksesori Tandem*

Berpuas hati dengan khidmat reka bentuk dalaman kami, client menambah khidmat dekorasi kami pula. Beliau mahu ruang bilik tidur utama diubah menjadi lebih ceria dan praktikal.

*Kabinet TV bersama almari gantung di Bilik Tidur Utama*

*Kabinet 2 fungsi yang cantik dan praktikal*

Kami telah mengubahsuai bilik tidur utama menjadi ruang yang eksklusif dan elegan. Susun atur bilik diubah lantas bilik yang luas ini terbahagi kepada beberapa ruang iaitu - Ruang almari baju, ruang kerja, ruang tidur dan ruang santai untuk keluarga menonton TV dan berlatih basikal.
Kami juga telah mengubahsuai ruang tamu dan ruang makan dengan menambah lantai vinyl dan wallpaper. Ruang yang dahulunya kusam menjadi terang bila diserikan dengan kertas dinding berwarna putih. Lebih cerita, kami tukar carpet yang lama kepada karpet yang lebih berwarna-warni dan ceria.Ruang belajar dan ruang solat juga telah diberi nafas baru dengan kerusi meja yang baru bersama canvas frame quotes untuk memberi semangat belajar kepada anak-anak tuan rumah. Ruang yang memanjang terbahagi kepada dua. Wallpaper Islamic Geometric Pattern menjadi titik tumpu untuk ruang solat bersama rak kecil untuk meletakkan kitab di atasnya.

*Ruang Solat & Ruang Belajar*

*Islamic Geometric Pattern Wallpaper*


*Canvas Frame Quotes

Semestinya sebagai Perekabentuk Dalaman apa yang kami perlu pastikan reka bentuk dalaman yang kami hasilkan membantu client kami dalam menyelesaikan masalah dalam ruang dalaman mereka. Kami mengambil berat sistem penyimpanan atau storage perlu ada banyak, kualiti pencahayaan dalam ruang contohnya dengan menambah lampu hiasan di dalam bilik tidur, tema warna dan konsep dalam setiap ruang, dan memastikan reka bentuk dan ubahsuai yang kami lakukan menjadikan kediaman selesa untuk didiami.


Hubungi Ilusi Hafiezd Design melalui emel untuk mendapatkan khidmat nasihat percuma tentang Hiasan dalaman:

ilusihafiezd@gmail.comJangan lupa untuk melihat design portfolio kami:
Follow INSTAGRAM kami:


LIKES 

Facebook Ilusi HafiEzd Design untuk lebih Tips Hiasan dalaman!


#InteriorDesigner
#PerekaDalaman
#Ubahsuai
#Dekorasi


No comments:

Post a Comment

Oh,anda sangat comel bila anda tinggalkan pesanan!