Wednesday, April 20, 2016

Tips Wallpaper / Kertas Dinding

Assalamualaikum.
Entri ni aku copy daripada Facebook aku sebab aku lagi suka taip dari sana berbanding di sini. Huhu.
Ramai orang takut nak gunakan wallpaper atau kertas dinding. Satu sebab takut design tak cantik dan ada juga yang risau lepas tanggal akan ada kesan kertas terkoyak di dinding.


* Wallpaper yang dipasang di D'pines Condo, Ampang*

Sejujurnya wallpaper yang dijual kepada end user design nya tak banyak. Lepas tu *mata designer* dengan mata orang biasa tak sama dalam memilih design. Jadi jangan terkejut kalau tengok wallpaper di rumah orang penuh dgn corak bunga besar2, berkilat2, etc. Sebaiknya minta designer yang pilihkan wallpapers. Designer lebih arif di bahagian dinding mana patut diletakkan wallpaper. Bukan keliling satu rumah!




* Wallpaper yang dipasang di Sunway Cheras*


Another thing is the type of wallpaper. The best is VINYL type. Wallpaper vinyl with non woven backing lagi tebal, texture embossed dan senang ditanggalkan (hanya guna air). Paling best design yang special ni hanya dijual kepada Designer. So limited edition.


*Paling suka wallpaper geometric pattern ni. Ada 3 warna. Sesuai untuk dinding surau atau masjid. *

Harap tips ini berguna untuk semua. Kalau nak wallpaper dengan bajet rm1500, design tertentu dan 6 roll, pemasangan sekitar Selangor dan KL boleh contact Ilusi Hafiezd Design ya.

No comments:

Post a Comment

Oh,anda sangat comel bila anda tinggalkan pesanan!