Saturday, July 24, 2010

kisah yg ingin *dikisahkan*...


Aku sebenarnya tak nak ganggu blog ni...Sebab blog post yang aku banyak post sekarang ialah novel aku yang aku terpaksa *pause* kejap..penyakit *writer's block* dah seminggu singgah. Jadi takde mood nak tulis...Malam tadi cuba tulis sikit. Tapi ayat sangatlah tak *masyuk*!!

Kebetulan tatkala ayat tak sedap ditulis di atas beberapa kertas kajang, seseorang dengan cerianya menelefon aku pada pukul 12.30 pagi. Yup, itulah waktu lazim dia akan telefon. Hidup kami sekarang dah makin pelik sejak dia *terpaksa* kerja sampai lewat malam. Minggu ni boleh dikatakan kami *miss* 2 hari bercakap telefon disebabkan aku tidur *awal* atau dia balik terlalu lewat sebenarnya...

Tapi semua tu bukan masalah besar sebenarnya kot. Aku je yang selalu *besarkan* benda yang kecil. Sejak dia dah pandai main *Facebook* ni aku boleh plak kecik hati kalau dia tak *komen* kat status aku... Haha... Gile mengada-ngada aku ni... Sabar jela ye...

Sebenarnya kalau ikutkan dia dah terlalu banyak masa dihabiskan untuk aku. Sampai sekarang tak paham macam mana dalam tempoh 2 tahun lebih usia hubungan kami, kami boleh berhubung hari-hari. Kalau dalam sebulan (ikut bil telefon bulan lepas) dia telefon aku je *16 jam* dan aku telefon dia *8 jam*. Aku sms dia *1000 lebih* dan dia sms aku *800 lebih*. Nasib baik call kami free 15 jam masing-masing dan sms 1500 free! kalau tak, tak taulah berapa juta bil telefon kami sepanjang hidup bertahun-tahun nanti!

Hidup bertahun-tahun? Insya-Allah. Siapa tak nak hidup bersama hingga ke akhir hayat? Itu cita-cita kami. Kami nak berborak-borak sambil baring sebantal..(ops, dah termasuk bab SX plak!...haha...) Takla..maksudnya nak berborak-borak macam-macam benda bukan terhalang melalui corong telefon... Dia kat Melaka, aku pula kat KL...

Dua tahun perhubungan kami ni pun,macam tak faham macam mana kami boleh berborak dalam telefon lama sangat, tak tau borak apa. Cerita macam tak pernah habis! Macam malam tadi kami belajar *pronunciation* English's words correctly sebab dia kata English aku sebut perkataan satu-satu... Jadi untuk memperbaiki pronunciation aku, dia ajar aku sebut *alif ba ta* dengan *qalqalah* yang betul. (Sebab dia kata dia khatam *Iqra* 4 kali. Ntah pape)

Makanya pada detik jam beralih ke jarum 1 pagi, kami sambil tergelak-gelak menyebut huruf-huruf alif ba ta sampai ya dengan sebutan yang dia sebut, aku ulang. Haha. Kelakar gile. Tapi itulah yang menariknya tentang dia. Dia pandai ambil hati, pandai buat lawak, pandai buat aku marah...erm..

Jadi tolong doakan kami dapat hidup sampai tua... Sampai ada cucu...Sampai dapat pergi menunaikan *fardhu haji* bersama-sama. Sampai akhir hayat kami. Thank You...

So, kalaulah hidup ni berakhir esok, apa akan jadi?

Mungkin aku takkan dapat hidup dengan dia... My love. My Heart & My soul.♥♥


2 comments:

  1. when u believe in yrself....aku akn doakan yg terbaek utk kalian.....

    ReplyDelete

Oh,anda sangat comel bila anda tinggalkan pesanan!