Sunday, February 27, 2011

Bestfriend Saya Dah Kahwin!



Tahun 2011 ni ramai sahabat aku yang akan melangsungkan perkahwinan. Bestnya orang lain murah rezeki nak kahwin, aku ni duit simpanan nak kahwin pun tak tahu tahun bila baru cukup. Huhu.

Perkahwinan sahabat aku tahun ni dirasmikan oleh bestfriend aku sejak zaman sekolah rendah, Suhaida. Lama dah aku kawan dengan dia, sejak kami Darjah 1 Delima kat SK Convent Bukit Nanas 1 (CBN). Seingat aku hanya masa darjah dua kami lain kelas, yang lainnya semua belajar di kelas yang sama.


Aku rapat dengan Suhaida atau Su sebab utamanya sebab dia banyak cakap. Haha. kalau sapa kata dia pendiam memang tak kenal diala. Tapi kami paling rapat sebab kami naik bas sekolah yang sama masa aku darjah 5 dan 6 kerana kebetulan rumah kami sama-sama di area Ampang ni. Pukul 6 pagi dah kena naik bas sekolah untuk ke sekolah bawah Menara KL tu.

Banyak sangat kenangan masa sekolah rendah yang kami kongsi bersama. Biasalah, budak-budak. Main batu seremban, main getah, main baling kasut, dan semua permainan yang budak sekolah perempuan akan main. Haha. Paling kelakar masa darjah 6 kami pernah ada satu group *Sailormoon* yang selalu study sama-sama habis kelas tambahan. (Sebenarnya banyak *study sing* daripada study group kot.) Dalam group ni Su jadi Sailor Mars, aku jadi Sailor Venus. Haha. Gile kanak-kanak masa tu.


*Sailor Venus & Sailor Mars yang masih bekerja. Mungkin yang lain dah bersara kot. Haha*

Friday, February 25, 2011

Muhasabah Cinta - edCoustic


Assalammualaikum dan Selamat Menyambut Hari Jumaat- Penghulu segala hari. Hari ni aku nak kongsi lagu yang menyentuh hati bertajuk Muhasabah Cinta, nyanyian edCoustic.



Tajuk Nasyid : Muhasabah Cinta
Artis : EdCoustic
Album : Sepotong Episode


Wahai pemilik nyawaku
Betapa lemah diriku ini
Berat ujian dariMu
Ku pasrahkan semua pada-Mu

Tuhan baru ku sedar
Indah nikmat sihat itu
Tak pandai aku bersyukur
Kini ku harapkan cintaMu

Reff:
Kata-kata cinta terucap indah
Mengalir berzikir di kidung doaku
Sakit yang ku rasa biar jadi penawar dosaku
Butir-butir cinta air mataku
Teringat semua yang Kau beri untukku
Ampuni khilaf dan salah selama ini
Ya Ilahi muhasabah cintaku

Tuhan kuatkan aku
Lindungiku dari putus asa
Jika ku harus mati
Pertemukan aku denganMu

Back to Reff:

Video klip ni adalah gabungan dua filem iaitu filem Syukur 21 dari Malaysia dan Ayat-ayat Cinta dari Indonesia. Dua-dua lagu ni memaparkan keinsafan manusia yang ketika ditimpa kesakitan mereka rasa *dekat* dengan Allah.

Kebetulan malam tadi aku demam dan selsema. Aku tidur tak ingat punya sebab hidung tak selesa. Dalam keadaan sakit tu aku memang ada mengeluh sikit, tapi aku muhasabah diri aku dan ingat, sakit yang Allah beri itu mungkin sebab Allah nak ampunkan dosaku.

Kita sebagai manusia, selalulah muhasabah diri kita. Jangan ingat kesakitan itu saja ujian, tapi kesenangan dan kesihatan kita juga sebenarnya adalah ujian buat kita. Allah tu nak uji, masa senang dan sihat, kita ingat kat DIA tak? Masa kita sihat, kita beribadat untuk dia ke tak? Jadi bila masa sihat tu, jangan lupa buat *amalan extra* untuk DIA, untung-untung DIA ampunkan dosa-dosa kita yang lepas sebab DIA Maha Pemurah, lagi Maha Mengampuni.

Marilah kita *Muhasabah Cinta* kita buat DIA juga. Baiki hati kita yang kadang-kadang alpa dengan kesenangan dunia ni. Cinta milikNYA tiada tandingan, ingat kepadaNYA tiada bandingan dan perlindunganNYA penuh dengan rasa kasihan. Semoga Allah s.w.t. ada dengan kita setiap masa. Insya-Allah.


Wednesday, February 23, 2011

Interior Design Promotion


Selepas kantoi kat bos pasal blog ni, jadi aku ambil kesempatan untuk *promote* company aku kat sini. Promosi ini diadakan dengan harapan kalau ada *client* berminat untuk buat dapur atau mana-mana bahagian rumah yang lain, nak renovate atau nak buat cabinet, anda boleh dapatkan khidmat AVL Living Concept sebagai *consultant* anda.


*Kiwi Green Dry Kitchen. Material- Glass door, Marble Counter Top & Laminate Finishes*

Aku sebenarnya bercadang nak buat blog khas untuk Interior Design. Tapi sekarang agak busy dengan project yang berturut-turut datang. Mungkin rezeki *orang nak kumpul duit nak kahwin* (ya, agak desperate nak cari duit. Hoho) atau rezeki *wanita mengandung* (wife bos aku.) Huhu. Insya-Allah kalau tak ada aral melintang aku akan buat blog khas untuk benda ni, jadi taklah korang sakit mata tengok 3D aku kat sini. Kot.


*Wood Grain Wet Kitchen. Material- Melamine door & Solid Surface Top*

Oh, selain itu, aku juga menawarkan khidmat untuk belajar software macam 3Ds Max dan AutoCAD untuk *design students* around KL dan Selangor. Untuk satu software, insya-Allah satu hari korang dah boleh pick-up kalau aku ajar. Tak caya, tanya anak-anak murid aku di UIA. Hoho. (Harga boleh dirunding.)

Nak tahu lebih lanjut tentang company aku, sila klik website ni. AVL Living Concept.

Monday, February 21, 2011

Guna JARI Pun Boleh!



Woah! Guna jari pun boleh! Mari tepuk tangan untuk teknologi akan datang yang dirancang oleh pengedar kaca dan seramik - Corning.




Memang patut *tabik spring* kat Corning ni sebab berani mencipta aplikasi untuk teknologi akan datang menggunakan kaca. Apa yang lebih mengagumkan ialah mereka sebagai pengedar tidak hanya mengkaji fungsi kaca dan seramik malah mengkaji teknologi yang boleh diterbitkan menggunakan kaca seperti barangan elektronik, alat komunikasi dan peralatan rumah yang lain.


Kalaulah pada masa akan datang akan ada teknologi macam ni mesti hidup kita akan lebih mudah dan teratur. Barang-barang dalam rumah pun tak semak bila TV nak nipis, tempat masak tak perlu pakai gas dan frame gambar pun boleh gerak-gerak kat atas peti sejuk ya. Bila kat jalan raya ada pula papan tanda yang mempunyai info terkini (kat Malaysia dah ada, cuma dalam bentuk digital dan selalunya hanya beritahu jalan tutup. Ada latihan perarakan. Huhu) Manakala di tempat awam pula papan tanda petunjuk jalan yang guna jari je untuk tahu jalan dan lokasi pengangkutan awam yang ada kat sesebuah area ok. 

Cuma aku risau, kat Malaysia ni masyarakat boleh ke menghargai harta benda awam? Cuba check area rumah siapa telefon awam atau *public phone* yang masih berfungsi dengan baik? Try skodeng gak, ada tak papan tanda atau nama jalan yang masih baik tanpa contengan dan penampalan iklan *Along*? 

Apa-apa pun teknologi yang aku paling suka ialah displaying glass yang digunakan untuk presentation tu. Bestnya kalau bos aku ada satu, aku ada satu. Tak perlulah nak tunggu dia datang opis baru leh tunjuk design. Hehe.


P/s: Cakap pasal bos tadi kantoi dah kat dia pasal blog aku ni. Habis dia suruh buat blog untuk dia. Adoi..doi..doi...

A Lot Like ♥



Pukul berapa ni woi? Oh, mentang-mentang esok masuk kerja pukul 1 tengah hari. Malam ni dengan senang-lenang dan gumbira tahap ikan melompat, aku pergi layan movie. Haha. Aku baru download movie lama, tahun 2005 bertajuk *A Lot Like Love*. 

Sepanjang tengok cerita ni aku senyum je. Senyum. Sebab cerita dia sangat sweet! Suddenly I missed someone. Sebab cerita ni mengisahkan hubungan dua orang yang boleh dikatakan sebagai *kawan baik* dan *ada sedikit sayang* antara dua sahabat. Well, siapa kata perkataan *kawan* tak boleh berakhir dengan *kahwin*?

Cerita ni berkisar tentang dua orang yang terserempak kat lapangan terbang yang akhirnya menjadi kawan baik. Lepas tu mereka bertemu beberapa kali selang beberapa tahun dan setiap pertemuan meninggalkan *saat manis* buat mereka. Tapi sayangnya mereka ambil masa hampir 7 tahun baru dapat luahkan yang mereka suka antara satu sama lain. Aku tak nak review cerita ni panjang-panjang. Boleh baca kat sini. 

*Yup, Ashton Kutcher used to love older woman, so what?*

Apa yang sangat best ialah bila tengok relationship mereka yang tak terikat, lantas membuatkan mereka bebas untuk menjadi diri masing-masing. Aku sangat suka hubungan macam tu! Serius suka! Tiba-tiba aku rasa aku dapat jadi macam tu hanya dengan seorang. Namun dia dah takde kat muka bumi ni. =( 

It's really good to have a *guy best friend*. But it's also good if you can have your *guy* (husband of course) as best friend. I'm not saying that the guy with me now is not my best friend but I still think that he is more like *future husband* that shares many secret, story and love. But... Not sharing myself fully.

Ok. Tak tahu apa aku merapek malam ni. Saja share apa yang ada kat kepala otak. Oh, just a reminder, this is a personal blog. Haha. So, let me write what's on my mind and what I want to write ok. Bla bla bla... (Sila tidur!)


*Aku rindu kau. Betul. Tarikh semalam, 20 haribulan tahun lepas adalah tarikh kali terakhir kita jumpa. Aku masih terbayang bila kau ikut kereta aku dari belakang sampai depan rumah aku. Aku tak nampak itu petandanya. Semoga Allah s.w.t. jaga kau kat sana. Al-Fatihah. I'll pray for you. Always.*

Friday, February 18, 2011

Main-main Cat!


Tall Painting ialah hasil seni yang terbentuk melalui tumpahan cat dari atas medium yang tinggi. Cat pelbagai warna ini dituang di atas medium tersebut dan akan turun membentuk satu hasil seni yang sangat mengagumkan!




Wah! Bestnya kalau dapat buat *kerja seni* sambil bermain-main dengan medium warna macam ni. Dulu time study ada gakla aku main dengan warna *plaka* dan buat Mural di UIA. Sekarang ni nak sentuh cat pun dah jarang. Hoho.

Ada sesiapa nak sponsor cat? Nanti kita try main-main cat macam ni ok! ^_^



Source:

Memories
Sila CAT & WARNAKAN Bangunan Anda

Thursday, February 17, 2011

Nota: Persediaan Pelajar Sebelum Menjadi Pekerja



Setiap graduan atau pelajar yang sudah tamat belajar sememangnya tidak sabar-sabar untuk melangkah ke alam pekerjaan. Seterusnya bila sudah bekerja dan mempunyai pendapatan sendiri sudah pasti kita mengimpikan kehidupan yang selesa, selain dapat menebus hutang pinjaman dan membalas jasa ibu bapa kita, betul tak? (Sila angguk.)

Aku terfikir nak tulis entri tentang Persediaan Pelajar Sebelum Menjadi Pekerja ni sebab aku nak kongsi pengalaman yang aku pernah lalui sebelum ini. Walaupun aku baru bekerja dekat 2 tahun, tapi aku rasa apa yang pernah aku alami akan terus berlarutan walaupun dikatakan *ekonomi negara* kini semakin pulih. Erk. 



Jadi buat bakal-bakal graduan, sila catat nota ini. Heh.



1. Kaji pasaran kerja
Sebelum graduasi, bila ada masa terluang, cuba search atau Google kat Internet market kerja untuk bidang korang. Daripada asyik main game kat PC, layan movie atau main Facebook, apa kata korang buka laman-laman web seperti Jobstreet,  Careerjet.com, Jawatan Kosong Kerajaan dan banyak lagi website cari kerja yang ada di Malaysia ni. (Surat khabar pun banyak ok.) Tujuannya supaya korang sudah ada target syarikat untuk bekerja atau korang tahu kehendak pasaran semasa sebaik korang bekerja nanti.


2. Ada Keputusan yang Baik
Kalau korang rasa pointer korang sekarang belum capai 3 pointer, berusahalah pada akhir semester untuk sampai 3 sekurang-kurangnya. Bukan apa, pointer tu juga menjadi 1st impression korang juga bila nak minta kerja nanti. Tapi kalau dapat 4 pointer jangan terlalu angkuh pula. Tak semestinya pointer korang tinggi, majikan akan terus ambil. Keputusan pelajaran mesti seimbang dengan perwatakan. Cuba jadi humble sikit walaupun dipuji. Korang ingat bos korang *ikhlas* ke puji? Heh.


3. Baiki Sikap
Kepada yang susah nak datang awal kelas, kena belajar jadi punctual. Kepada yang susah nak bekerja di bawah orang atau bekerja sebagai satu pasukan, sila turunkan ego anda. Kepada yang tak boleh terima arahan, sila belajar mendengar dan mematuhi arahan. Sikap atau attitude sangat penting bila kita mula bekerja. Tanpa sikap yang baik, kita takkan dapat bertahan lama dalam sesebuah syarikat itu dan kalau asyik tukar syarikat juga menandakan kita tak sesuai bekerja dengan orang! Nak jadi bos? Modal ada ke?

Tuesday, February 15, 2011

Contest "Owh, So Wonderful!" by Sophie Al-Yahya




Ini adalah kali pertama saya join contest blog. Saya memang susah nak join contest macam ni sebab bekerja sepenuh masa dan agak serabut dengan kerja sejak akhir-akhir ini. Huhu. Tapi demi Cik Sophie Al-Yahya yang baik hati dan selalu datang blog ini, kutunaikan juga kewajipan join contest Sophie.


Tarikh tutup contest Cik Sophie ialah pada 20 Februari 2011. Bermakna tinggal 5 hari je lagi. Maafkan saya Sophie kerana menangguhkan entri ini. (sebenarnya saja je, nak tengok entri pesaing-pesaing yang lain. Ewah..) Info lebih detail tentang contest ni, sila klik Blog Sophie ok.


Apa yang wonderful sangat pasal gambar ni? Oh, bukan sebab gambar ni diambil masa birthday saya hari tu. Bukan juga sebab encik yang ambil gambar ini wonderful orangnya. Tapi sebab dapat main layang-layang setelah berapa tahun tak main!

Apa yang tersirat di balik gambar ini ialah kegembiraan yang tak terkata sebab dapat buat benda yang kita dah lama tak buat dan kita tinggalkan pada zaman kanak-kanak. Bila main tu, kita dah tak peduli nak lari sana-sini, layang-layang tak tinggi (serius sini layang-layang semua terbang tinggi, sebab angin kuat dan nasib diri sendiri tak terbang. Haha. Bajet *ringan*) dan tak fikir dah mimik muka kita kat tengah-tengah padang tu rupa apa. Haha. Seronok dan *wonderful* nya jadi budak-budak sekejap.

Terus-terang masa main layang-layang kat Taman Metropolitan Kepong ni memang teringat sangat kat Sophie. Sebab? Sebab dalam entri Sophie - pasal layang-layang bernama Juliet Sophie kata tak pernah main layang-layang kan? So dalam entri ni juga saya menjemput Sophie bermain layang-layang dan *dating* dengan saya. Sudikah kamu? Please set the date, Ahad bila-bila. Sebab hari lain kerja. =( Kita pergi main layang-layang nak Sophie? (Tiada unsur membodek juri di sini. Just a friendly invitation. Huhu)


Jadi dengan berbesar hati saya tag mereka di bawah yang juga rajin datang blog ni. Terima kasih.


Salam Maulidur Rasul


Hari ini ialah hari Lahir Nabi kita, Nabi Muhammad s.a.w. Rasanya semua orang dah tahu tentang sejarah kelahiran Baginda s.a.w. dan kewafatan baginda yang berlaku pada tarikh yang sama iaitu 12 Rabiulawal. Baginda lahir pada Tahun Gajah manakala wafat pada 11 Hijrah bersamaan 632 Masihi pada usia 63 tahun. Bila baca kisah pemergian baginda memang sangat sedih, terutama bila membayangkan situasi sahabat-sahabat baginda yang berada bersama baginda ketika itu.

Bagi aku, persahabatan yang Nabi tinggalkan untuk sahabat-sahabat Baginda memang takkan dapat ditandingi oleh sesiapa pun. Sahabat-sahabat rapat Nabi kebanyakannya semua dijamin menjadi ahli syurga.


Dari sahabat Abu Dzar r.a., bahawa Rasulullah masuk ke rumah Aisyah r.a. dan bersabda:''Wahai Aisyah, inginkah engkau mendengar khabar gembira?”
Aisyah menjawab :“Tentu, ya Rasulullah.”
Lalu Nabi SAW bersabda,”Ada sepuluh orang yang mendapat khabar gembira masuk syurga, iaitu : Ayahmu (Abu Bakar) masuk syurga dan kawannya adalah Ibrahim; Umar masuk syurga dan kawannya Nuh; Uthman masuk surga dan kawannya adalah aku; Ali masuk surga dan kawannya adalah Yahya bin Zakaria; Thalhah masuk syurga dan kawannya adalah Daud;  Azzubair masuk syurga dan kawannya adalah Ismail; Sa’ad masuk syurga dan kawannya adalah Sulaiman; Said bin Zaid masuk syurga dan kawannya adalah Musa bin Imran; Abdurrahman bin Auf masuk syurga dan kawannya adalah Isa bin Maryam; Abu Ubaidah ibnul Jarrah masuk surga dan kawannya adalah Idris Alaihissalam.

Saturday, February 12, 2011

Hadiah Dari HATI


Baru-baru ni birthday aku ada juga orang tanya, aku dapat hadiah apa? Satu-satunya hadiah birthday yang boleh dikategorikan hadiah sebenar hanya daripada Shu Ni, officemate aku. Dia bagi aku *organizer* atau *planner* sebab aku ada cakap nak beli sempena tahun baru. Sebenarnya aku dah belipun. Tapi tak sangka hari pertama masuk kerja tengok-tengok ada hadiah atas meja. Jadi aku guna hadiah yang dia beri sebab planner yang dia bagi lebih sesuai digunakan untuk tahun 2011 ni. Thank you to her. ^_^

Aku rasa bila dah *berusia* ni soal hadiah dah tak penting sangat dah. Masa jadi student dulu bila birthday je pukul 12 tengah malam orang ketuk pintu bilik bagi hadiah. Balik kelas tengok-tengok atas meja orang letak kek dan hadiah. Memang heaven gile dapat kawan-kawan yang ingat birthday kita. Tapi sekarang bagi aku cukuplah orang wish dan mendoakan yang terbaik untuk kita. Doa itu juga hadiah kan?


Tapi untuk orang yang selalu dapat hadiah daripada seseorang yang istimewa, aku nak kongsi makna tersirat dan tersurat hadiah yang korang dapat tu. Makna hadiah yang kita dapat tu semestinya melambangkan identiti atau peribadi tak kira si pemberi atau penerima hadiah tersebut, kan? Kalau tak percaya cuba check kat bawah ni.

Bunga

Selalunya bunga ini sinonim diberikan kepada golongan perempuan. Tapi kesian golongan lelaki ni. Bila bagi bunga, orang panggil *mat bunga*. Tapi kalau perempuan tu yang nak sangat bunga (tak kira bunga ros, tulip, matahari, bunga jiran sebelah tanam, dan lain-lain) macam mana? Actually lelaki tu beri bunga sebab dia terlalu prihatin terhadap kehendak pasangannya. Satu lagi, bila lelaki bawa bunga jauh dari kedai bunga semata-mata nak bagi kat pasangannya nampak *gentleman* kan? Heh, itu juga tandanya dia amat hargai pasangannya.


Tapi kalau kita beri bunga kepada sahabat kita macam mana pula? Seeloknya kita beri bunga chrysanthemum yang memberitahu kawan kita bahawa dia adalah sahabat yang baik. Kalau beri bunga ros warna kuning pula menyatakan bahawa kita ambil berat tentangnya dan gembira bila bersahabat dengannya.


Thursday, February 10, 2011

Kerja.Duit.Rezeki & Dilema


Kerja
Aku pilih kerja ni sebab aku minat.
Aku kerja kat sini sebab bos *baik* kot.
Aku kerja kat sini sebab tak *stress* macam tempat kerja lama
Aku kerja sini nak cari rezeki, nak cari duit nak kahwin cepat..
Aku kerja sini sebab suka design rumah orang...

Duit
Takde duit tak boleh kahwin
Takde duit tak boleh bayar duit kereta
Takde duit tak boleh bayar hutang
Takde duit tak boleh beli rumah
Takde duit, tak boleh buat apa-apa...


Wednesday, February 9, 2011

Demi Masa: Mari Beli Jam!


Demi masa!
Sesungguhnya manusia dalam kerugian,
Kecuali orang-orang yang percaya, dan membuat kerja-kerja kebaikan,
dan saling berwasiat pada yang benar, dan saling berwasiat untuk bersabar.
(103:1-3)

Masa yang kita ada kadangkala tak pernah cukup. Duduk kat opis hari-hari 8 jam. Tapi bila kerja dah *urgent*, barulah sibuk kata masa tak cukup nak siap kerja! Astagfirullah. Maafkan saya. Tapi hari ni macam semangat nak bekerja kurang. Tengok masa di jam dinding lagi 2 jam setengah baru balik. Jadi sementara aku modelling 3D ni aku terfikir nak kongsi design jam untuk tatapan pembaca blog ni.


*Jam Matematik. Siapa yang lupa rumus boleh tengok sini.*


*CUT! - Kata Tuan Director. Dah berapa jam shooting hari ni? (Clapperboard Clock)*

*Jam Pelangi*

*Lunchbreak Clock!*

Software: Potong Lagu (Ringtones Creator)

Zaman sekarang susah nak jumpa orang yang takde telefon bimbit atau handphone. Even budak sekolah rendah pun dah ada Iphone atau Blackberry. Mak ai... Aku sendiri pun ada handphone bila masuk matrik (Nokia 3315). So bila ada handphone tu mesti setiap orang akan ada ringtone yang berbeza kan?

Jadi hari ni aku nak berkongsi satu Software untuk *potong lagu* atau untuk buat *ringtone* sendiri. Nama software ni Techlogg.com Toneshop. Nak download software ni, sila klik sini. Aku dah lama nak tukar ringtone aku sebenarnya sebab sekarang ni guna lagu Korea OST cerita apatah, lupa. Sejak akhir-akhir ni aku suka pula lagu *Itulah Sayang* nyanyian asal P.Ramlee (Tanya Sama Pokok) tapi diolah dalam versi moden nyanyian Yuna, Mira (Tilu), Najwa dan Liyana Fizi.

Ok, sekarang aku ajar macam mana nak guna software tu. Mula-mula setting format ringtone yang korang guna. Aku punya handphone guna format MP3, korang punya aku tak taula. Maklumlah, handphone aku cap Nokia biasa je. Bukan touch screen cam korang punya. Hihi.


Seterusnya, sila tekan butang *load* dan pilih lagu yang korang nak jadikan ringtone. Pilih lagu yang korang nak ambil bahagian tertentu seperti bahagian *korus* untuk dijadikan ringtone atau bahagian lain yang korang suka. Bukan apa, kadang-kadang kita bukan nak lagu penuh mahu dijadikan ringtone. Bunyi ringtone pendek-pendek dahla kan?

Monday, February 7, 2011

060211: Kisah Suatu Hari


Semalam 6 haribulan Februari genaplah usia aku 26 tahun. Alhamdulillah, Allah s.w.t. makbulkan doa aku untuk hidup sampai ke saat dan detik ini. Dulu macam tak pernah fikir akan jadi *setua* ini tapi kalau DIA dah bagi peluang hidup sampai sekarang, aku pun dah cukup bersyukur. Pada usia 26 aku dah ada kerjaya, dah ada harta sikit, masih ada family dan kawan-kawan dan masih single. Ohps! Single maksudnya masih belum berkahwin. Insya-Allah ada rezeki tahun depan. Amin~ (Doakan panjang umur!)

Nak cerita saat pukul 12.02 malam si dia sudah menelefon tanpa mahu menyanyi lagu apa-apa. Takpelah, dimaafkan. Cukuplah dia ingat (kot) dan temankan sepanjang siang hari semalam. ^_^ 
*Encik Peneman yang Baik*

Hadiah pertama yang aku dapat keesokan paginya ialah daripada *Maxis*. Terima kasih kerana potong line aku sampai takleh call out dan message sebab bil dah exceed limit! Aiyo. Aku dengan gelabahnya call Maxis Service Centre dan mengucapkan "Maaf mengganggu" sebab aku tak biasa call orang pagi-pagi lepas Subuh. Alhamdulillah dia dapat betulkan line aku sebab aku bayar pakai *Maybank2u* hari Jumaat hari tu. Nasib dia faham bila aku cakap cuti CNY Maxis Centre tutup, sebab tu aku terpaksa bayar last minute by online. Nasib baik gak line telefon ada, kalau tak aku nak dating telefon dua-dua takleh contact sebab share line. Huhu.

Pukul 9 pagi aku drive pergi Bandar Tasik Selatan untuk ambil Hafiz kat TBS (Terminal Bersepadu Selatan) memandangkan bas dia dari Melaka turun situ. Pastu kami gerak ke Tesco Ampang bersarapan pagi di Kluang Station. Pagi-pagi orang dah ramai sampai lambat sampai roti bakar aku. Huhu.

*Sorang muka bengang roti lambat sampai dan sorang lagi muka excited makan roti bakar kaya + butter!*